dinsdag 7 augustus 2007

Vakantiewerk!

C'est fini! Mn drie weken bij Janssen zijn gepasseerd. Tijd om volop te genieten van het verlof. Nog 7 weken vakantie. Ik heb al ergere vooruitzichten gehad ;-) .

Maar hoe zat het nu met die blaffende hondjes op de Janssen? Wel, één ding staat vast: er zijn wel degelijk diertjes aanwezig. En ook diertjes waar proeven op gedaan worden. Hoe ben ik daar zo zeker van? Op dag één kregen alle jobstudenten een presentatie over het reilen en zeilen bij Janssen. Daar kregen we ook enkele statistieken bij voorgeschoteld. Interessant was toch wel zeker die ene waar de arbeidsongevallen bij jobstudenten van het voorbije jaar aan bod kwam. Aantal ongevallen: 3. Natuurlijk moet ik hierbij ook het nodige kader schetsen. De eerste werkdag begon om 8u (vroeg!), om 8u01 stipt bevonden alle jobstudenten zich in een busje. Er moest maar liefst een traject van 200 m afgelegd worden naar de zaal waar de presentatie plaats vond. Na het nodige gegniffel omwille van het busje (het in- en uitstappen nam meer tijd in beslag dan het ritje zelf) kwamen dus de statistieken. 3 ongevallen. Een jobstudent die in de keuken werkte had vorig jaar in zn vinger gesneden met een mes. Een andere had zijn vinger geplet tussen een machine dat afval verwerkt, ondanks de nodige beveiligingen. En een derde was gebeten door een rat, * geschater * terwijl dat toch wel zeer serieus was. Op die ratten worden testen gedaan... enzoverderenzovoort. Nu achteraf bekeken is dit niet zo grappig, maar toen die eerste dag was dat vrij hilarisch. Bon, tot daar het eerste uur van de eerste dag. Het verdere verloop van die dag was een stapel papieren ordenen en alfabetiseren. Gevolgd natuurlijk met opmerkingen zoals * amaaaaaai, nu zulde het alfabet wel goe kennen eh*. Gelukkig werden de komende dagen veel leuker, en de jobkes interessanter. De laatste dag vond ik het zelfs jammer dat de drie weken om waren. De maandagochtend erna was dat gevoel compleet verdwenen.

Maar in verband met de diertjes. Geen blaffende honden of loeiende koeien gehoord (jazeker deze zijn er ook). Wel konijnen gezien. Ook hier een situatieschets. Janssen is een enorm groot bedrijf. Volledig afgebakend. Niemand kan zo maar binnenwandelen. Veiligheid staat voorop. Van mn bureau tot de parking moest ik ongeveer 10 minuten wandelen. Naast de vele gebouwen kwam ik ook een grote strook gras tegen waar elke dag opnieuw dezelfde konijnen opzaten. Zo tam als iets, maar toch wilde volgens insiders. Volgens mij kon je ze zelfs aanraken maar dat durf ik niet (dieren die wild moeten zijn maar toch tam zijn en dat in een bedrijf dat pillen produceert, hmm).

Tot daar de beestjes. Als laatste nog een heugelijk nieuwtje: in september een weekje Bretagne gepland met prins charming ;-) , yes indeed, vrouwelijke overtuigingskracht, niet te onderschatten!

3 opmerkingen:

Mathias zei

In die papieren die je moest ondertekenen stond toch niets van bedrijfsgeheimen en het feit dat je niets mocht zeggen over dieren hoop ik? :-)

Sara zei

Dat van die dieren is wel algemeen geweten denk ik, en wie weet is dit slechts een peulschil van wat ik weet :-)

Koen zei

Euhm ... een reis met prins charming ... Why wasn't I informed??!! Het kan natuurlijk ook zijn dat iemand anders onder mijn duiven aan het schieten is. Makes you think doesn't it :o)